3. kolo. Trnava - AS 2:0

Slúži na odstránenie starých a nepotrebných tém.

Moderátor: Moderátori

Hamer
Príspevky: 1263
Dátum registrácie: 24.07.2011 07:59:36

Príspevok od užívateľa Hamer » 08.08.2017 20:25:46

sammy napísal:pomer faulov - okopavaci zemiakov vs technicke muzstvo 11:25
co na toto povedat? trtkava ma asi najlepsie v lige zvladnute to, ze ked jej hrac pride v suboji o loptu, tak sa automaticky hadze o zem a ten spinavec to vsetko piskal...
Dokazem pochopit hnev vacsiny fans k vykonom tohto rozhodcu (a nie je to prvykrat) pri posudzovani faulov aj toho hadzania sa o zem.
Mimochodom aj obaja nasi vyluceni hraci sa vyjadrili ze tie vylucenia neboli zasluzene a to v nasom klube nebyvaju casto zvykom taketo komentare.
Asi by stalo za uvahu veto na tohto rozhodcu zo strany nasho klubu.
A o tom ci taketo rozhodovanie ovplyvnilo zapas je tazke polemizovat ale aj ich trener sa vyjadril ze nase vylucenia (ktore diplomaticky samozrejme nechcel okomentovat) pomohli ich muzstvu udrzat vitazstvo.

Suhlasim ale ze aj my sme mali byt v utoku napaditejsi.

Andy182
Príspevky: 400
Dátum registrácie: 27.06.2016 12:43:45

Príspevok od užívateľa Andy182 » 09.08.2017 07:23:59

Výcuc z pravidiel SFZ,

Úmyselné hranie lopty rukou
Zakázané hranie lopty rukou zahŕňa úmyselné konanie hráča, pri ktorom dochádza
ku kontaktu lopty s rukou alebo ramenom.
Pri rozhodovaní sa musia vziať do úvahy nasledujúce okolnosti
• pohyb ruky k lopte, nie lopty k ruke
• vzdialenosť medzi súperom a loptou (prípadná neočakávane kopnutá lopta)
• pozícia ruky nemusí nutne znamenať, že došlo k priestupku
• dotyk lopty s objektom držaným v ruke, ktorým môže byť napríklad oblečenie,
chránič holení a podobne, sa považuje za priestupok
• udretie lopty hodeným predmetom, napríklad kopačkou, chráničom holení
a podobne, sa považuje za priestupok.

mala byť 11tka? ...

GULIVER
Príspevky: 1483
Dátum registrácie: 11.12.2014 20:05:45

Príspevok od užívateľa GULIVER » 09.08.2017 08:06:04

Jedenástka bola jasná.
Šulek mal ísť dole už pri prvom zákroku.
Klooster tak isto obe žlté jasné, hlavne druhý zákrok bol úmyselný a bolo vidieť ako frustrovaný Klooster išiel jasne po nohách.

Ak mám byť objektívny, tak mal ísť dole aj ten trnavský čantupičusšvili, podľa rozhodcovského metra. 1 žltú mal a mal tam ďalšie 2-3 zákroky. Asi to kompenzoval za neuznaný gól, ktorý mal platiť.

Absolútne sa mi nepáči Ševelove vyhováranie sa a vyplakávanie. Zápas dodrbal on nasadením Ubbinka a takto chce zakryť len svoje chyby.
Veď ku*va Trnava hrá takto s nami už asi 5 rokov a my nevieme našich hráčov na to psychicky prichystať. Technicky na nás nemajú, tak si to kompenzujú agresivitou a my sa vždy necháme vyprovokovať a rozhodiť.

+ Pridám zaujímavú výcuc zo športu

Nebyť Greššáka, Spartak prehrá. Práve on tmelil dôležitými zákrokmi mužstvo, keď ho Trenčania na čele s El Mahdiouim kombinačne rozoberali. Kapitán „andelov” vykázal navyše pridanú hodnotu smerom dopredu a podieľal sa na rozhodujúcom góle. Zatiaľ tím ešte neladil s Pekárom, ktorý musel brániť viac ako by chcel a na širokom ihrisku mu ďalší kolegovia nevedeli adekvátne pomôcť.

Trnava sa nechala rozťahovať, kým na trávnik neprišiel Ubbink. Ten tak spomalil hru súpera, že ani výborný výkon Beridzeho na ľavom krídle ju nemohol rozhýbať. Hostia spod Čákovho hradu síce odkopali domáce slabiny, ale využiť ich nedokázali. Do malej obrany neposlali ani jeden center ašpirujúci na gólové zakončenie.

handel
Príspevky: 905
Dátum registrácie: 21.08.2011 18:53:54

Príspevok od užívateľa handel » 09.08.2017 10:06:09

jedenástka: pohyb k lopte Kleščo spravil aj kolenom a súčasne aj rukou, najprv som myslel že zasiahol loptu len kolenom, ale keď po odpískaní Kleščo vôbec neprotestoval, iba nešťastne rozhadzoval rukami, tak som usúdil, že sa jej dotkol aj rukou: http://i.imgur.com/IiURGrW.jpg

ofsajd: tesný, mohol zapískať, aj nemusel, nechám na posúdenie každého či Jirka (33) bol v ofsajde ale nebudem sa hádať, v každom prípade to vôbec nebolo tak jasné ako to kruhy trtkavcov opisujú: http://i.imgur.com/AIH2CSf.jpg

Šulekov faul pred vylúčením: úplne bežný zákrok, ani najmenej tvrdý či nebezpečný, akých sme my od nich vyfasovali desiatky (a väčšina ani neodpískaných!): http://i.imgur.com/NVLSkTb.jpg

Kloosterov čistý zákrok pred vylúčením: jasné čisté vypichnutie lopty, zasiahol loptu ktorá ihneď zmenila smer -aký "úmyselný" zákrok? dopitche, Guliver???: http://i.imgur.com/m9A7eBB.jpg

Keď Ševela iba pripomenie zaujímavú "náhodičku" že Kružliaka nominovali na 7 zápasov Trtkavy s nami a odpískal penaltu pre nich skoro v každom druhom zápase, tak mu to idú vyčítať vlastní fanúšikovia??? Tak zostaňme pokorné tichučké ovce navždy, potom sa to bude iba stupňovať, keď sa budú vyškierať že ani zaprotestovať už nedokážeme!
To ktorý polčas sme hrali horšie, je v hodnotení rozhodcu predsa úplne nepodstatné!

Ako môže niekto tak hlúpo sebaisto tvrdiť, že vylúčenia neovplyvnili zápas? Keď sme tých dosratých sráčov tlačili aj keď nás bolo o dvoch menej, ako môže niekto povedať či ich prítomnosť by nepriniesla prinajmenšom vyrovnanie?????????????????????

A čo sa týka Ubbinka, tak Zubairu hral v prvom polčase veľmi slabo (oproti jeho predošlým výkonom) a ja som sa ani najmenej nečudoval že šiel dole. Že skúsený Ubbink sa žiaľ po kritike očividne psychicky nepozbieral je druhá vec.

GULIVER
Príspevky: 1483
Dátum registrácie: 11.12.2014 20:05:45

Príspevok od užívateľa GULIVER » 09.08.2017 10:40:01

handel napísal: Šulekov faul pred vylúčením: úplne bežný zákrok, ani najmenej tvrdý či nebezpečný, akých sme my od nich vyfasovali desiatky (a väčšina ani neodpískaných!): http://i.imgur.com/NVLSkTb.jpg

Kloosterov čistý zákrok pred vylúčením: jasné čisté vypichnutie lopty, zasiahol loptu ktorá ihneď zmenila smer -aký "úmyselný" zákrok? dopitche, Guliver???: http://i.imgur.com/m9A7eBB.jpg
Šulek mal namále, kedže pri prvom zákroku mohol dostať červenú, druhý zákrok zozadu a cez nohy, takže nie je o čom.

Klooster ho zobral aj so špinou, síce vypichol loptu ale aj s nohami poriadne ho prebrúsil zozadu, taktiež nie je o čom a žltá bola namieste. Pri detaile zistíš, že Jirka si dal loptu na lavu nohu a Klooster ho podkopol.

Ševela sa snažil svoje zlyhanie zakryť výkonom rozhodcu, čo je podľa mňa úbohé a neopodstatnené.

pozri si zostrih, daj si HD a rýchlosť 0,25s/s a možno pochopíš.

https://www.youtube.com/watch?v=4JiluDnUfbs

Chápem, že je najľahšie sa vyhovoriť na rozhodcu...Nemusíme sa o tom hádať, kedže sa na to pozeráme z iného uhla pohladu. Ak tam boli také chyby ako popisuješ tak DKSFZ ich potrestá a zverejní.

handel
Príspevky: 905
Dátum registrácie: 21.08.2011 18:53:54

Príspevok od užívateľa handel » 09.08.2017 11:17:29

Ja si dokážem video z YT stiahnuť a krokovať po jednotlivých snímkoch, ale načo mi bude náš záznam ktorý si mi doporučil? Čo z neho z tých z nebeských výšin a dolnou kamerou len za súperovou bránou môžem pochopiť? Ja som ti dal snímky síce len z foťáku a z TV, ale z kamery priamo pri dianí, ak chceš tak ti zavesím aj ostatné časovo blízke snímky nech si to môžeš pustiť ako sekvenciu, ale podľa tvojich vyjadrení myslím že to bude zbytočné, keď vidíš na druhom Šulekovom zákroku nejaký "zákrok cez nohy"?? Hádam cez spodok kopačky, ak to nebolo aj riadne prifilmované, čo u Jirku bolo celý zápas pravidlom. A keď pri pohľade na môj snímok s Kloosterom povieš že "aj s nohami poriadne ho prebrúsil zozadu", pričom každý súdny človek vidí, že Klooster pri zákroku je vedľa neho či dokonca o kúsok vpredu.... tak to fakt sa s tebou nemá zmysel vôbec baviť /a divím sa čo sa to s tebou deje.

Inak pri tom zázname ASTV si myslím, že najmä pri zápasoch s chránenou dvojicou "nedotknuteľných" trtkavcami a skubákmi by sa veľmi zišla kamera ASTV aj za našou bránou.

GULIVER
Príspevky: 1483
Dátum registrácie: 11.12.2014 20:05:45

Príspevok od užívateľa GULIVER » 09.08.2017 11:39:13

Nič so mnou nie je, len ma nebaví počúvať, že každá naša naša prehra ( hlavne so TT a SBA ) je zavinená rozhodcami. Mali by sme sa pozerat sami za seba a v prvom rade si za prehru môžeme sami svojim slabým výkonom.

handel
Príspevky: 905
Dátum registrácie: 21.08.2011 18:53:54

Príspevok od užívateľa handel » 09.08.2017 11:57:30

Vieš dobre, že ja pri slabých výkonoch bývam tiež nemilosrdne kritický a bez ohľadu či odchovanec, či legionár, či tréner. No keď je výsledok očividne ak nie zavinený, tak výrazne ovplyvnený rozhodcom, tak to tiež treba povedať. Že to Ševela mal gule povedať do kamier, zato si ho vážim.

Hamer
Príspevky: 1263
Dátum registrácie: 24.07.2011 07:59:36

Príspevok od užívateľa Hamer » 11.08.2017 07:04:12

GULIVER napísal: Šulek mal namále, kedže pri prvom zákroku mohol dostať červenú, druhý zákrok zozadu a cez nohy, takže nie je o čom.

Klooster ho zobral aj so špinou, síce vypichol loptu ale aj s nohami poriadne ho prebrúsil zozadu, taktiež nie je o čom a žltá bola namieste. Pri detaile zistíš, že Jirka si dal loptu na lavu nohu a Klooster ho podkopol.

Ševela sa snažil svoje zlyhanie zakryť výkonom rozhodcu, čo je podľa mňa úbohé a neopodstatnené...
Rozhodcu Kruzliaka si obhajovanim tych 2 ČK a dalsieho posudzovania faulov iste potesil ale robis z nasich hracov klamarov a zo Sevelu placka a alibistu s cim ani ja nemozem suhlasit.
Sevela nikdy nekomentuje vykony rozhodcov, je vzdy zdrzanlivy ale teraz to uz aj pre neho bolo silne susto.
Aj nas klub sa stazoval naposledy az pred viacerymi rokmi zhodou okolnosti znova v TT (i ked proti inemu rozhodcovi) a vo vsetkych 4 bodoch nam dala komisia (prekvapivo) za pravdu.
Inak Kruzliak nam zvlastne posudzuje fauly aj s inymi supermi, zda sa ze najma na zaciatkoch sezony kym sme bodovo blizko Slovanu.
Ako som spominal nas klub sa rozhodcom venuje len zriedkavo ale suhlasim ze teraz dali na svojej stranke nepriamo ale uz v titulku priestor aj obidvom hracom (ktori nie su ziadni hriesnici a karty sa im dost vyhybaju) ze vylucenia boli nezasluzene.
http://www.astrencin.sk/clanek.asp?id=S ... uzene-5870
...Obaja sa aj s odstupom času a po pozretí záznamu cítia ukrivdení. „Prvú žltú kartu akceptujem, ale druhá nebola ani náhodou. Odobral som loptu súperovi, ktorý do mňa vrazil. Pochybujem, že to bol vôbec faul,“ komentoval Klooster a Šulek dodal: „S prvou žltou kartou nemám problém. Postavil som sa mu do cesty. Hoci sa mi nechcel vyhnúť, faul to asi bol. Druhá žltá karta nemala byť ani v prípade, ak by sa rozhodca na to pozrel veľmi prísnym metrom.“...

A napokon ani ich trener sa pri teme oboch vyluceni nerozculoval ze by to boli surove zakroky na ich hracov a nechcel to komentovat (preklad tlmocnika od 5:59 min.) len podotkol ze samozrejme ČK druhemu muzstvu vzdy pomozu :
http://www.astrencin.sk/clanek.asp?id=5866

Napísať odpoveď