ODCHODY A PRÍCHODY HRÁČOV DO AS
Moderátor: Moderátori
Re: ODCHODY A PRÍCHODY HRÁČOV DO AS
Kam. Ďalší 20 ročný hráč z nižšej súťaže, ďalšie krídlo, predpokladám, že prišiel zadarmo. Reálne použiteľný možno o rok, dva.
Len pre info, hoci je jasné, že ťažko porovnávať nižšie alebo juniorské ligy:
Dmitrovič v minulej sezóne za U19 dal 13 gólov
Adamkovič za U19 dal 8 gólov
Praženka dal v 2. lige 5 gólov
V konečnom dôsledku bude hrať Sunday a rozširovať svoje nególové štatistiky.
Len pre info, hoci je jasné, že ťažko porovnávať nižšie alebo juniorské ligy:
Dmitrovič v minulej sezóne za U19 dal 13 gólov
Adamkovič za U19 dal 8 gólov
Praženka dal v 2. lige 5 gólov
V konečnom dôsledku bude hrať Sunday a rozširovať svoje nególové štatistiky.
prisla kvantita nie sucasna a ani buduca kvalita.
ja sa tu stavim, ze o rok ked 3-4 hraci odidu lebo im ukoncia zmluvy, tak ani nebudete tusit ich mena a ani ci vlastne hrali.
Zacina mi to pripadat tak, ze rozne agentury platia ASku aby mali hracov na supiske a v time aby mali zaznam ze hrali v EU a potom mohli ist dalej.
ja sa tu stavim, ze o rok ked 3-4 hraci odidu lebo im ukoncia zmluvy, tak ani nebudete tusit ich mena a ani ci vlastne hrali.
Zacina mi to pripadat tak, ze rozne agentury platia ASku aby mali hracov na supiske a v time aby mali zaznam ze hrali v EU a potom mohli ist dalej.
Slavicek do Brna, predpokladam, ze sam chcel a ak by odisiel po sezone zadarmo asi je to logicky krok
Sunday do Českých Budějovic, ten nebude asi nikomu chybat. Krídel ako on tu príde kazdu sezonu xy
Sunday do Českých Budějovic, ten nebude asi nikomu chybat. Krídel ako on tu príde kazdu sezonu xy
Mame tu prvu potencionalnu posilu Michalis Anthisk, Grécko, 3. alebo nižšia liga...Nič sa nezmeni.
https://www.transfermarkt.de/michalis-a ... ler/931915
https://www.transfermarkt.de/michalis-a ... ler/931915
Prepáč, ja už nemôžem, so SMEťami som už skončil. Navždy.ban napísal: ↑17.12.2025 17:45:25Môžete niekto dať celý článok :
https://my.sme.sk/trencin/c/as-hral-pod ... vori-zacik
Veduci povedal, ze sirka kadra nebola dostatocna. Podla ofiko stranky mame suverene najsirsi kader v lige. Ja falt nechapem, na com slapu.
Yakubu na ukrajinu k lidrovi tamojsej ligy.
Som strasne zvedavy na tie posily ktore pridu za Saniho. Zatial to opat vyzera tak ze prídu len mladi
No Ale nech sa paxiGULIVER napísal: ↑08.01.2026 17:25:27Prosim niekto hodi prepis?
https://my.sme.sk/trencin/c/as-trencin- ... t-historiu
Približne milión za Yakubuho, rekord je v hre pri Suleimanovi. AS Trenčín potvrdzuje prestupovú filozofiu
Do hry o Suleimana vstúpili nové kluby.
Martin Jurčo
Martin Jurčo
Športový redaktor
Róbert Rybníček
Róbert Rybníček (zdroj: TASR)
|
diskusia
[ Dostávajte Výber článkov z MY Trenčín so zhrnutím podstatných správ dňa.
Zapnite si odber jedným klikom. ]
AS Trenčín vstúpil do nového kalendárneho roka mimoriadne aktívne na prestupovom trhu. Klub z Považia spečatil odchod nigérijského stredopoliara Adama Yakubuho do ukrajinského klubu Cherkasy, pričom prestupová suma sa podľa informácií pohybuje okolo jedného milióna eur a súčasťou dohody sú aj percentá z ďalšieho predaja.
Ďalší výrazný odchod je na spadnutie – nigérijský stredopoliar Sani Suleiman vzbudil záujem viacerých klubov zo západnej Európy a v zákulisí sa rokuje o prestupe, ktorý by mohol prekonať historický rekord AS Trenčín z roku 2016.
Generálny manažér klubu Róbert Rybníček v rozhovore hovorí nielen o konkrétnych číslach a rokovaniach, ale aj o širšom kontexte, v ktorom sa klub nachádza, o potvrdení prestupovej filozofie a o tom, ako chce AS Trenčín zvládnuť športovo náročnú jar.
Frühauf? Výborný tréner a človek. Mrzí ma, ako sa na neho niektorí pozerajú, hovorí Čacho
Napísali sme
Frühauf? Výborný tréner a človek. Mrzí ma, ako sa na neho niektorí pozerajú, hovorí Čacho
Čítajte viac
Z pohľadu klubu to vyzerá na veľmi zaujímavé prestupové obdobie. Napĺňa vás optimizmom?
Ťažko povedať. Uvidíme, aká bude realita. Zatiaľ si myslíme, že sa to vyvíja tak, ako by sme si to možno predstavovali.
Ešte čakáme, ako to celé dopadne v prípade Saniho Suleimana. Otázkou zostáva aj to, či sa nám podaria príchody, ktoré máme predrokované. Ak áno, mohli by sme povedať, že zatiaľ je to pre nás celkom úspešné obdobie. Stále je však pred nami veľa práce, aby sa to celé dotiahlo tak, ako si to my predstavujeme.
Hrozilo mu ochrnutie i vyhorenie. Tadlánek sa zverencom snaží pomôcť stať sa lepšími ľuďmi
Napísali sme
Hrozilo mu ochrnutie i vyhorenie. Tadlánek sa zverencom snaží pomôcť stať sa lepšími ľuďmi
Čítajte viac
Adam Yakubu nakoniec prestúpil do ukrajinského klubu Cherkasy. Prečo padla voľba práve na tento klub, keď v hre bol aj Šachtar Doneck?
Záujemcov bolo viac, ale tento klub bol jednoznačne najkonkrétnejší. Už približne pred mesiacom nás veľmi intenzívne kontaktovali s tým, že majú o hráča záujem. Poslali aj oficiálne ponuky presne v takom duchu, ako by si to prestup vyžadoval. Následne to už bolo len o rokovaniach, ktoré vyústili približne k sume, ktorú sme požadovali. Boli sme pripravení obchod uzavrieť ešte pred koncom minulého roka.
Aj toto sa v článku dočítate
Sú súčasťou predaja Yakubuho aj ďalšie percentá z následného transferu,
malo by ísť v podaní AS Trenčín o najvydarenejšie prestupové obdobie,
kto by mal odchádzajúcich hráčov nahradiť a skloňuje sa v klube slovo záchrana?
Hovorí sa dokonca o sume okolo jedného milióna eur. Je to reálne číslo?
Je to suma, ktorá sa pohybuje približne v týchto číslach a je to v súlade s tým, ako sme si to predstavovali. Nechceli sme ísť pod cenu. Úvodné návrhy boli nižšie.
Sú súčasťou zmluvy aj percentá z ďalšieho predaja?
Samozrejme. Bez toho dnes už v podstate nerobíme takmer žiadny prestup. Máme záujem ponechať si percentá z ďalšieho pôsobenia hráča. Samozrejme, vždy čakáme na jeho vývoj a na to, či sa mu podarí naplniť potenciál, ale tieto zadné dvierka si nechávame otvorené.
Viete povedať, o aké percentá ide?
K tomu by som sa nechcel detailnejšie vyjadrovať. Je to legislatívny rámec dohody a otázka rešpektu medzi oboma stranami.
O Sanim Suleimanovi športový riaditeľ klubu Andrej Žáčik hovoril, že je väčšia pravdepodobnosť jeho odchodu ako zotrvania. Ako situáciu vidíte vy?
V prípade Saniho je situácia taká, že je o neho záujem z viacerých strán. Rokovania stále prebiehajú, keďže záujemcov je viac. Mám však za to, že sa to podarí doriešiť, a či už v najbližších dňoch, alebo týždňoch, by sa tento prestup mohol dotiahnuť. Následne by sme mali z našej strany prestupové obdobie uzavreté.
Koľko je najvážnejších kandidátov?
Je ich naozaj viac. Saniho renomé je silné, či už na základe sledovaných zápasov alebo štatistík. Nehovoriac o jeho veku a fyzickej zdatnosti. Kluby stále pribúdajú, nielen tie, ktoré sú mediálne známe, ale aj nové, ktoré vstupujú do rokovaní. Uvidíme, ako to celé dopadne.
Pre nás je dôležité, aby bol prestup zaujímavý nielen pre klub, ale aj pre samotného hráča. Má veľký potenciál, ktorý ešte môže rozvinúť. Zároveň chceme, aby sme sa v prípade jeho ďalšieho posunu mohli dostať aj my k ďalším benefitom. Hľadáme teda optimálne riešenie pre obe strany.
Mohol by sa Sani Suleiman stať historicky najdrahším priamym prestupom z AS Trenčín?
Podľa súm, o ktorých sa momentálne rokuje, by určite patril medzi najdrahšie prestupy v histórii klubu, ak nie úplne najdrahší.
Dá sa teda povedať, že by išlo o najúspešnejšie prestupové obdobie z pohľadu financií?
Bolo by to jedno z tých úspešnejších prestupových období. Treba však brať do úvahy, kde sa klub momentálne nachádza a aké sú možnosti na prestupovom trhu celkovo. Ak by sme to zobrali v globále, bolo by to pre nás určite veľmi zaujímavé.
Vnímate to aj ako istú finančnú injekciu v náročných časoch, v ktorých sa klub nachádza?
Nemyslím si, že ide vyslovene o dôležitosť len v podobe finančnej injekcie. Skôr by som to pomenoval ako potvrdenie toho, čo my v klube stále vidíme, aj keď to navonok nemusí byť vždy zrejmé. Potenciál tu stále je, vieme ho nachádzať, rozvíjať a aj obchodovať. To je kľúčové.
Aj napriek športovým neúspechom alebo predstavám verejnosti sme stále klub, ktorý je sledovaný aj z hľadiska objavovania mladých hráčov a ich prípravy na ďalší krok. Je to veľká motivácia aj pre ostatných hráčov v kabíne. Klub má stále svoje renomé a pozíciu na prestupovom trhu. To je pre nás momentálne ešte dôležitejšie, než samotný finančný efekt, hoci jedno s druhým úzko súvisí.
Je to potvrdenie, že nejdeme zlou cestou. Potrebujeme to však potvrdiť aj športovým úspechom, aby tomu začala veriť aj verejnosť.
Je už pripravený plán, ako nahradiť dvoch ofenzívne najzaujímavejších hráčov, aby sa mužstvo nedostalo do problémov so záchranou?
Myslím si, že potenciál tu stále máme. Či už je to Khan, Jepihhin, ktorý ešte nie je úplne poznaný, alebo náš anglický krídelník Mathurin, ktorý tu pôsobí už pol roka. Priviedli sme aj hrotového útočníka Codyho, ktorý má veľmi slušné parametre a veríme, že nám pomôže.
Netreba zabúdať ani na hráčov, ktorí sú tu už dlhšie a sú o pol roka skúsenejší a adaptabilnejší. Potenciál tam stále je. Do stredu poľa by sme chceli doplniť ešte jedného skúsenejšieho hráča a veríme, že zdravotne v poriadku bude aj Goss, ktorý nám počas jesene chýbal.
Alternatívy máme pripravené a nemyslím si, že by sme bez týchto dvoch hráčov mali byť slabší.
Skloňuje sa v klube aj slovo záchrana?
Je to realita, všetci to vidia v tabuľke. Bolo by hlúpe hovoriť opak. Samozrejme, že aj táto téma je na stole. Pre nás je však dôležitejšie pozerať sa dopredu a pripraviť všetko tak, aby sme sa týmto problémom vyhli. Faktom však je, že bodovo je to realita.
Máme s takýmito situáciami skúsenosti z posledného obdobia. Verím, že sa s tým dokážeme vysporiadať.
Čítajte viac: https://my.sme.sk/trencin/c/as-trencin- ... t-historiu
- 18dominik18
- Dátum registrácie: 23.11.2012 15:47:04
Ked odide Sani nebudeme mať ani jedno kvalitne kridlo len dlabý priemer.
Zaloha chýba konkurencia za predpokladu že sa uzdravia Goss a Khan.
Obrana chýba tretí stoper ak sa jeden zraní alebo vykartuje.
Kraje obrany tak isto chýba konkurencia kvalitna.
Takže zase čakam trapenie na spodku tabulky.
Zaloha chýba konkurencia za predpokladu že sa uzdravia Goss a Khan.
Obrana chýba tretí stoper ak sa jeden zraní alebo vykartuje.
Kraje obrany tak isto chýba konkurencia kvalitna.
Takže zase čakam trapenie na spodku tabulky.
AS trencin
Sani: zatial to vyzera na RB Lipsko, je zaujimave to sledovat, pridu prachy, som zvedavy, ako to bude dalej pokracovat, predat ho za 5 a viac mega je super, ALE fanusik z toho nic nema pokial sa kader neposilny.
- nesto
- Dátum registrácie: 03.12.2008 17:17:36
- Kontaktovať užívateľa:
jediní, ktorí sa potešia budú veritelia. v klube z toho reálne zostane, aby sa mohlo kúriť a svietiť..
ANDY RULES!